Повик за уметничко дело насловен „Волонтери за социјално вклучување“ беше објавен на 7 октомври 2016 година, на веб страната на Институтот за економско истражување и политики Finance Think и на Facebook страните Finance Think и Вработи ме/Employ me. Крајниот рок за поднесување беше 30 ноември 2016 година, во физичка форма во просториите на Институтот.

Во текот на февруари 2017, беа организирани три (3) панел дискусии во Охрид, Тетово и Куманово, на кои учествуваа релевантни засегнати страни, вклучувајќи професори, стручни лица, претставници на НВО секторот и невработени лица.

Институтот за економски истражувања и политики „Финанце Тхинк“ и Центарот за грижа за семејството и децата „КМОП“ организираат обука за развој на вештини за вработување, за да се зголеми вработливоста на лицата кои имаат тешкотии да најдат работа.

Фокус група за ранлива група на луѓе

На 15.09.2016, четврток, беше спроведена Фокус групата со ранливи групи на луѓе каде што тие ги искажаа своите потреби за подобрување на вештините коишто би овозможиле да се забрза процесот на нивно вклучување во пазарот на труд.

Страница 1 од 2

© 2016 Vrabotime. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.